Home | Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

Waarom een recreatief vastgoed kopen?

Een recreatiewoning kan worden aangekocht om verschillende redenen. Er zijn kopers die een tweede woning aanschaffen voor eigen gebruik en zelf genieten. Anderen combineren dit met het deels verhuren. Tenslotte zijn er beleggers die een recreatiewoning kopen uitsluitend voor het rendement.

Deze laatste kopers groep is de afgelopen jaren flink uitgebreid. Steeds meer particulieren zien de vele voordelen van het investeren in recreatief onroerend goed: solide stenen, een mooie jaarlijkse huuropbrengst en diverse aantrekkelijke fiscale voordelen. Wij laten u graag kennismaken met ons uitgebreide aanbod met vastgoedinvesteringen.

Aankopen in privé of met een BV?

Indien u in de gelegenheid bent om een recreatiewoning in een BV aan te kopen dan spelen meerdere zaken een rol in uw beslissingsproces. Een assessment van uw persoonlijke situatie in relatie tot die BV geeft veelal uitsluitsel over hoe de woning het beste aangekocht kan worden.

Ons advies luidt dan ook uw situatie met uw adviseur, fiscalist of accountant door te nemen alvorens te beslissen. Graag informeren wij u hoe andere kopers u hierin zijn voorgegaan, wellicht geeft dit een interessante alternatieve invalshoek.

Wanneer dient u een BTW nummer aan te vragen?

Afhankelijk van de wijze waarop u als investeerder de recreatiewoning gaat gebruiken, kwalificeert u mogelijkerwijs als ondernemer voor de BTW. Ten aanzien van het gebruik van de recreatiewoning zijn drie verschillende situaties te onderscheiden:

­- De recreatiewoning is alleen bestemd voor eigen gebruik
­- De recreatiewoning wordt geheel ter beschikking gesteld aan de verhuurorganisatie
­- De recreatiewoning is deels bestemd voor eigen gebruik en wordt voor het overige gedeelte ter beschikking gesteld aan de verhuurorganisatie

In het geval dat de recreatiewoning uitsluitend voor eigen gebruik wordt aangewend, is BTW¬ aftrek in principe niet mogelijk.
Indien sprake is van (gedeeltelijke} verhuur aan de verhuurorganisatie, dan kwalificeert u zich mogelijkerwijs als ondernemer voor de BTW. Als BTW ondernemer dient u een omzetbelastingnummer aan te vragen bij de Belastingdienst. Op de website van de Belastingdienst vindt u ook verdere informatie over het doen van BTW aangifte en het bijhouden van een BTW administratie. Inschrijving bij de Kamer van Koophandel is niet verplicht. Uiteraard kunnen wij u hierbij assisteren.

Uw recreatiewoning financieren?

Bij een hypotheek voor recreatief vastgoed kunnen andere acceptatienormen gelden dan voor een hypotheek voor een reguliere woning. Wij kunnen u in contact brengen met specialisten op dit gebied. Onze intermediair Life & Leisure Finance is u hierbij graag van dienst.